Friday , 29 March 2024

Υπέρ της διαδημοτικής προσφυγής στο ΣτΕ για το σταθμό διοδίων Ωραιοκάστρου, τάσσεται ο δημοτικός σύμβουλος, Ανέστης Πολυχρονίδης

Του Γ. Κατσιάνη

Την κοινή προσφυγή των δήμων Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου και Δέλτα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την άμεση αναστολή της απόφασης που αφορά την λειτουργία νέου σταθμού διοδίων, στο Ωραιόκαστρο, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος, Ανέστης Πολυχρονίδης.

Όπως τονίζει, η απόφαση αυτή παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, “την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως επικαλούνται και άλλες παρόμοιες προσφυγές”.

“Η λειτουργία του σταθμού διοδίων Ωραιοκάστρου, εκτός της πρόσθετης καθημερινής οικονομικής επιβάρυνσης των κατοίκων και των εργαζομένων,θα αυξήσει τα μέγιστα και τον κυκλοφοριακό φόρτο στο ήδη ανεπαρκές παράπλευρο οδικό δίκτυο της Εγνατίας οδού και των όμορων δήμων μας. Θα αυξήσει τους ρύπους των καυσαερίων και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ευαίσθητη περιβαλλοντικά βορειοδυτική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης”, σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου.

Επιπλέον, ο κ.Πολυχρονίδης προτείνει την άμεση κατασκευή του κόμβου Κ3 (Ωραιοκάστρου) επί της εξωτερικής περιφερειακής -Εγνατίας οδού, “ώστε να δοθεί η δυνατότητα ασφαλούς βασικής πρόσβασης -εισόδου,εξόδου- σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκων και εργαζομένων στους δήμους μας”, όπως σημειώνει.

Την ίδια ώρα, πάντως, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων Ωραιοκάστρου, λόγω καθυστέρησης στην έκδοση ΦΕΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *