Saturday , 20 April 2024

ΥΠΟΙΚ: Πάνω από 7,5 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης το 2021

Οι πόροι που θα διατεθούν φέτος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας θα ξεπεράσουν τα 7,5 δισ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, θα υπάρξει ένα νέο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις. 

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία της αγοράς, είπε ότι το κόστος στην οικονομία ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια € σε μηνιαία  στοιχείο που προφανώς λαμβάνει υπόψη του το οικονομικό επιτελείο στον περαιτέρω σχεδιασμό. 

Όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχημένη έξοδο στις αγορές αλλά και στην ανάγκη ισορροπημένης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων. 

Ο ΥΠΟΙΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αυξημένα περιθώρια ενισχύσεων που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και επικεντρώθηκε στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επιδότησης παγιων δαπανών με την  κρατική ενίσχυση να μπορεί να φτάσει μέχρι και το 90%. Για το θέμα αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο προσεχές διάστημα.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *