Friday , 29 March 2024

Υποτονικό το πρώτο 10ήμερο εκπτώσεων – Πτώση τζίρου κατά 30%

Σ.Ξανθοπούλου

Υποτονικά με μια πολύ μικρή διαφορά προς τα πάνω κινήθηκε το πρώτο 10ήμερο των εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κοσμάς Καλογιάννης τόνισε ότι “η εκπτωτική περίοδος τις πρώτες δέκα ημέρες κινήθηκε υποτονικά και είναι σε πτώση της τάξης του 30%. Επιπλέον, ούτε η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων απέδωσε. Σαφώς, ως τις 31 Αυγούστου που λήγουν οι εκπτώσεις έχουμε ακόμη καιρό αλλά ήδη φαίνεται ότι ο κόσμος είναι συγκρατημένος”.

Ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε ότι οι καταναλωτές έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά και από την πανδημία του κορωνοϊού και με τους περιορισμούς που αυτή επιφέρει στον τρόπο αγορών.

Από την άλλη, σκιαγραφώντας το γενικότερο υποτονικό οικονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η αγορά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι “η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν αποδόθηκε στα περισσότερα καταστήματα, κάτι που θα έδινε ανάσα στους εμπόρους για τις τρέχουσες ανάγκες τους”.

Ανάμεσα στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καταστηματάρχες είναι και το κλείσιμο ενός τμήματος της Βενιζέλου για ένα χρόνο λόγω των έργων του μετρό.

“Είναι κάτι που το γνωρίζαμε ότι θα γίνει. Μας είχαν ενημερώσει οι αρμόδιοι. Είχε καθυστερήσει το κλείσιμο του τμήματος αυτού εξαιτίας του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά, μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών καταστημάτων ήδη αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Μιλάμε για περίπου 80 καταστήματα” είπε ο κ. Καλογιάννης και για αυτό, όπως είπε, πρέπει να αποπερατωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *