Friday , 19 April 2024

Υπουργός σε εκπροσώπους τραπεζών: “Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν”

Μήνυμα στις τράπεζες να σταματήσουν να είναι διστακτικές και φοβικές στις επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, έστειλε από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Ειδικότερα,ο κ. Λιβανός κάλεσε το τραπεζικό σύστημα να ανοιχτεί στον πρωτογενή τομέα και να εμπιστευθεί τον αγροτικό κόσμο ο οποίος, όπως σημείωσε, κράτησε την οικονομία ψηλά.

«Να αναλάβετε τις ευθύνες σας», συνέστησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στους εκπροσώπους των τραπεζών κι επισήμανε ότι αν το τραπεζικό σύστημα δεν κατανοήσει ότι το μέλλον της οικονομίας βρίσκεται στην αγροδιατροφή, θα έχει διαπράξει ένα ιστορικό λάθος.

«Είναι απαράδεκτο να έχουμε δημιουργήσει το Ταμείο εγγυοδοσίας με 480 εκατ. ευρώ – 80 εκατ. βάζει το ελληνικό δημόσιο – και μέχρι τώρα να έχουν εκταμιευθεί 10 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γίνεται γιατί ακριβώς οι τράπεζες δεν προωθούν τόσο πολύ αυτό το προϊόν και δεύτερον όταν ζητάμε από τους αγρότες να βάλουν προσωπικές εγγυήσεις για να πάρουν επαγγελματικά δάνεια αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει», υπογράμμισε και τόνισε ότι στον πρωτογενή τομέα είναι ανοικτό ένα τεράστιο παράθυρο με ευκαιρίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *