Tuesday , 23 April 2024

Υποχρεωτικό το εμβόλιο σε 8 περιοχές στη Ρωσία – Σε διαθεσιμότητα όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν

“Οι εργαζόμενοι, που θα αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στις περιοχές όπου είναι υποχρεωτικό, θα μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα”, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας της Ρωσίας.

Υποχρεωτικός για ορισμένες κατηγορίες ο εμβολιασμός

“Εάν οι υγειονομικές αρχές μιας περιοχής καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ένας εργαζόμενους, που δεν έχει εμβολιαστεί, θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα”, δήλωσε ο Αντόν Κοτιάκοφ σε ρωσικά ΜΜΕ χθες, δηλώσεις τις οποίες αναπαρήγαγε σήμερα το κυβερνητικό δίκτυο Telegram παρακολούθησης της επιδημίας. Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό, η περίοδος διαθεσιμότητας θα διαρκεί όσο παραμένει σε ισχύ το διάταγμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η Μόσχα και η ευρύτερη περιοχή της ήταν οι πρώτες στη Ρωσία, αυτήν την εβδομάδα, που κατέστησαν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, για τους εργαζόμενους του κλάδου των υπηρεσιών. Έκτοτε, άλλες επτά περιοχές, μεταξύ αυτών η Αγία Πετρούπολη, έλαβαν ανάλογα μέτρα, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Έπειτα από δύο συνεχόμενες ημέρες ρεκόρ κρουσμάτων, η Μόσχα κατέγραψε μια μικρή μείωση σήμερα με 8.305 κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν, όταν καταγράφονταν περίπου 3.000 ημερήσια κρούσματα.

Η αύξηση των μολύνσεων οφείλεται, σύμφωνα με τις αρχές, στην παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία και η οποία εντοπίζεται σε σχεδόν το 90% των νέων ασθενών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν. Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι εμφανίζονται καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια. Μόνο το 10% των Ρώσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Στη Μόσχα, μια πόλη περίπου 12 εκατομμυρίων κατοίκων, ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν εκτίμησε τον αριθμό των εμβολιασμένων ατόμων σε περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, έδειξε ότι το 62% των ερωτηθέντων ήταν απρόθυμοι να εμβολιαστούν, ενώ ξεχωριστή έρευνα έδειξε ότι το 55% των ερωτηθέντων δεν φοβούνταν να προσβληθούν από τον ιό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *