Friday , 19 April 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Φούρκα Χαλκιδικής

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στη Φούρκα Χαλκιδικής, λόγω των κεραυνών που έπεσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν σήμερα 76 πυροσβέστες με 29 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού γίνονται από ένα ελικόπτερο και ένα καναντέρ.

Στη φωτιά βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσους παλεύουν με τις φλόγες και σώζουν ζωές σε όλη την Ελλάδα.

“Με την άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών, πολιτικής προστασίας και εθελοντών, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν”, σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά τόνισε ότι υπήρχε προετοιμασία και σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης και χάρη και στη βροχή, η κατάσταση αντιμετωπίστηκε.

“Ήμασταν σε εγρήγορση με τις δυνάμεις του δήμου, με αγρότες με υδροφόρες και είχαμε ανοίξει τους δρόμους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο”, επισήμανε.

Στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων αλλά και στην…δεκάλεπτη βροχή, απέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

“Πολλές φωτιές και στα τρία πόδια, επανέφεραν μνήμες του 2006 και του 2012.Ευτυχώς όμως η ετοιμότητα και η σωστή οργάνωση, βοηθούντος του καιρού, είχαν και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα”, υπογράμμισε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *