Friday , 26 April 2024

Υπό “κλοιό” Ρομά και αντιεξουσιαστών η απολογία του 34χρονου αστυνομικού για τον πυροβολισμό προς τον 16χρονο

Σε εξέλιξη είναι η απολογία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Στο Δικαστικό Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά και αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Στο πλευρό του βρέθηκαν δικυκλιστές αστυνομικοί (με πολιτικά) που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του ανακριτή για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη, ενώ κάλεσμα απηύθυναν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή και στην περιοχή γύρω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Α.Κούγιας

Σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στο Δικαστικό Μέγαρο, ο συνήγορος του 34χρονου αστυνομικού, που κατηγορείται για τον πυροβολισμό προς τον 16χρονο τόνισε ότι ο εντολέας του δεν έχει μετανιώσει για κάτι, καθώς δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως και ότι περιμένει πως θα αφεθεί ελεύθερος.

“Δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Δικαιοσύνη μελετώντας αυτήν τη δικογραφία να μην αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο και να υποκύψει στους εκβιασμούς κάποιων, τους οποίους γνωρίζω χρόνια.
Αυτούς τους τύπους που βγαίνουν στην τηλεόραση και λένε “θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου” και “εγώ θα κάνω ό,τι έκαναν το παιδί μου”. Αλλά αυτήν τη στιγμή κρίνεται αν υπάρχει οργανωμένο κράτος, αν μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει η ποιοτική εξέλιξη ορισμένων παιδιών που από τα 12 ξεκινούν να κάνουν παράνομες πράξεις. Υπάρχει μία ανισορροπία που η κοινωνία πρέπει να διορθώσει», πρόσθεσε ο κ.Κούγιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *