Thursday , 28 March 2024

Υπ. Παιδείας: Προτεραιότητα το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου

Επειτα από διάστημα περίπου δύο μηνών, στις τάξεις τους επιστρέφουν αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων, σχολείων ειδικής αγωγής, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών έπειτα από το «πράσινο φως» που έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρακευή ξεκίνησε η εξ αποστάσεως λειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας μέσω τηλεκπαίδευσης καθώς οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί αναφορικά με την επαναλειτουργία διά ζώσης, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι τελικές εισηγήσεις τους, ωστόσο, θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα πάντα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτωνς Νίκη Κεραμέως γνωστοποίησε πως προτεραιότητα πλέον αποτελεί το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου. «Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται», σημείωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείου Παιδείας λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία προχώρησε στη μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, κατά 20% έως 25% περίπου, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. 

Συμμετέχοντας στην συζήτηση ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος εξήγησε ότι η πρωτοβάθμια είναι χαμηλότερου ρίσκου μεταδοτικότητας και για αυτό ανοίγει πρώτη. «Η Γ’ Λυκείου έχει ανάγκες. Η επιτροπή συζητάει εκτεταμένα», πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου συμπλήρωσε η υπουργός. Ερωτηθείς για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα κα δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *