Υπ. Υγείας: Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε τους υγιείς 40άρηδες

Υπ. Υγείας: Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε τους υγιείς 40άρηδες

102
SHARE

”Εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του β’ τριμήνου, υπολογίζουμε τον Ιούνιο να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες”, σημείωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Τονίζοντας για άλλη μια φορά την σημασία του εμβολιασμού και τη «δύναμή» του να μειώσει τις πιθανότητες βαριάς νόσησης από κορωνοϊό, ο υπουργός αφού κάλεσε για άλλη μια φορά τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, ανέφερε πως θα επανεξεσταστεί το φθινόπωρο το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. 

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε επίσης ότι αν και δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε θα υποχωρήσει η πανδημία, αναμένεται να δείξει σημάδια υποχώρησης το Μάιο. «Όπως ανάφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, έχουμε μελέτες με αντισώματα έως τις 31/12/2020 που δείχνουν πως ένα ποσοστό 10% του πληθυσμού στη χώρα μας είχε μολυνθεί με τον ιό. Το ποσοστό αυτό οπωσδήποτε έχει αυξηθεί σημαντικά με την κυκλοφορία του ιού από τότε, στο τρίτο κύμα που διανύουμε. Ο συνδυασμός της ανοσίας αυτής με τον εμβολιασμό, αλλά και άλλους παράγοντες που τόνισε ο καθηγητής, όπως η βελτίωση του καιρού και η συμμόρφωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε σταδιακή βελτίωση της κατάστασης.Το πότε ακριβώς δεν είναι γνωστό. Ελπίζουμε μέσα στον Μάιο να έχουμε σημαντική υποχώρηση«, εξήγησε ο κ. Κικίλιας. 

Σε ερώτηση για το κατά πόσο εξετάζεται η χρήση του ατομικού τεστ ως μέτρο πρόληψης για να επιτραπούν οι μετακινήσεις για το Πάσχα, ο κ. Κικίλιας απάντησε πως δεν έχει γίνει ακόμα κάποια σχετική συζήτηση από την επιτροπή. «Όταν έρθει η ώρα θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί αναλόγως. Και έχω συνειδητά επιλέξει εδώ και έναν χρόνο να μην μπαίνω “στα χωράφια της”», όπως είπε.

LEAVE A REPLY