Saturday , 20 April 2024

Φάνης Παπάς: «Η Πολιτεία, μέσω του υπουργείου Τουρισμού πρέπει να αξιοποιήσει το εγκαταλειμμένο κτιριακό απόθεμα που υπάρχει στις παραλίες»

«Ο τουρισμός είναι πυλώνας της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής οικονομίας και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στην προσπάθεια για διαρκή αύξηση της επισκεψιμότητας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Με τη φράση αυτή ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Φάνης Παπάς, θέλησε να δώσει έμφαση σε ένα από τα μείζονα ζητήματα της περιοχής του δήμου Θερμαϊκού, στην εκδήλωση που διοργάνωσε συμβολικά, στην προβλήτα – μαρίνα σκαφών των Νέων Επιβατών.

«Ο χώρος για προεκλογική εκδήλωση είναι πρωτότυπος, ειδυλλιακός αλλά είναι και  παράλληλα ένας χώρος συμβολικός. Συμβολίζει την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Ξέρω πόσο παλεύουν η περιφέρεια, οι δήμοι, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης για να αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα, για να ενισχύσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, για να βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν, από το οποίο ζουν χιλιάδες κάτοικοι στο Δήμο Θερμαϊκού. Η Πολιτεία μέσω του υπουργείου Τουρισμού θα έπρεπε να προβάλει, να προωθήσει τον τουρισμό, να αξιοποιήσει το μεγάλο και δυστυχώς εγκαταλειμμένο κτιριακό απόθεμα στις παραλίες. Είναι απαράδεκτο να ρημάζουν κτίρια, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και με τη συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για να ενισχύσουν τις προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού», επισήμανε ο κ. Παπάς.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Θερμαϊκού που μπορούν να τον καταστήσουν κεντρικό τουριστικό πόλο όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά της ευρύτερης περιοχής.

«Για να γίνει αυτό χρειάζεται η Πολιτεία να φροντίσει να αποκαταστήσει μια σειρά από υποδομές και ειδικά την οδική σύνδεση της περιοχής με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και με τη Χαλκιδική, δεδομένου ότι η Κεντρική Μακεδονία συνολικά είναι πρώτη περιφέρεια της χώρας σε οδικό τουρισμό», σημείωσε και υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων που υποθηκεύουν το τουριστικό μέλλον της περιοχής, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση, τα φαινόμενα της διάβρωσης των ακτών και κυρίως ο καθαρισμός του Θερμαϊκού.

«Αντί να προστατεύσουν το Θερμαϊκό δίνοντας την αρμοδιότητα σε έναν τοπικό φορέα, που μπορεί να πάρει αποτελεσματικά μέτρα και να σταματήσει επιτέλους αυτή τη διασπορά αρμοδιοτήτων σε 50 φορείς που εμπλέκονται στην προστασία του Θερμαϊκού, εκείνοι δημιούργησαν άλλον ένα φορέα, χωρίς να καταργήσουν τις αρμοδιότητες των υπολοίπων. Τι πετυχαίνουν; Μα να μην είναι κανείς υπεύθυνος για την κατάσταση του Θερμαϊκού. Χωρίς καθαρή θάλασσα, δεν έχουμε τουρισμό. Ευτυχώς υπάρχουν οι τοπικοί φορείς που φροντίζουν ώστε ο δήμος Θερμαϊκού να παίρνει γαλάζιες σημαίες που φροντίζουν ώστε να υπάρχουν εξυπηρετήσεις στην παραλία για τα άτομα με αναπηρίες, που φροντίζουν για τον καθαρισμό της ακτής», τόνισε ο κ. Παπάς και κατέληξε πως «από τις 7 Ιουλίου εμείς οι νέοι κάνουμε πράξη την εντολή που δίνουν οι Έλληνες για πολιτική αλλαγή, με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *