Saturday , 20 April 2024

«Φέσι» δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα λογιστικά γραφεία από «μπαταχτσήδες» φορολογούμενους

Του Γ. Κατσιάνη

Σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το «φέσι» που άφησαν οι φορολογούμενοι στα λογιστικά γραφεία κατά την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων έσπευσε να διευθετήσει τις υποχρεώσεις προς την εφορία μέχρι και χθες, Τετάρτη 31 Ιουλίου, τελευταία ημέρα για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος του 2018, χωρίς ωστόσο κάποιοι από αυτούς να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο προς τους φοροτεχνικούς-λογιστές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση λογιστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, όπου το 10% των πελατών δεν έχει καταβάλλει το αντίτιμο των 35-50 ευρώ!

«Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο και είναι σχεδόν οι ίδιοι πελάτες που ενώ έχουν οικονομική ευχέρεια, μεταθέτουν από ημέρα σε ημέρα τον χρόνο αποπληρωμής», σημείωσε φοροτεχνικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι…αναβλητικοί

Την ίδια ώρα, βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.

Το πρόστιμο που καλούνται να καταβάλλουν ανέρχεται στα 100 ευρώ και επιβαρύνεται και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής (0,73%) ανά μήνα, σε περίπτωση που έχουν να πληρώσουν και φόρο.

«Πρόκειται για φορολογούμενους που επιδεικνύουν αμέλεια και ασυνέπεια ως προς την υποχρέωση που έχουν προς την εφορία», δήλωσε λογίστρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *