Saturday , 20 April 2024
Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0xde500c56

Φονικότερος από τον SARS ο νέος κορονοϊός – Πάνω από 811 οι νεκροί – Πλήγμα και στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία

Στα 811 ανέρχονταν μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα, με βάση τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές, ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003. Ξεπέρασε τις 37 χιλιάδες ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην επαρχία Χούμπεϊ μέχρι την 1η Μαρτίου.

Τέταρτο κρούσμα του νέου ιού επιβεβαιώθηκε, στο μεταξύ, στη Βρετανία και δεύτερο στην Ισπανία. Στη Βρετανία προσγειώθηκε σήμερα το δεύτερο και τελευταίο αεροπλάνο που είχε ναυλώσει το Λονδίνο για τον επαναπατρισμό σχεδόν 200 Βρετανών και άλλων ξένων πολιτών που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Το αεροπλάνο που απογειώθηκε χθες από την πόλη Βουχάν στις 3.20 τοπική ώρα (21.20 ώρα Ελλάδος) προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στη βάση του Μπράιζ Νόρτον, περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου. Οι επαναπατρισθέντες θα μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Στην Ισπανία, αντίστιχα, το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε σήμερα το δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, μετά τις εξετάσεις που έγιναν σε ένα από τα τέσσερα άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στη Μαγιόρκα, που βγήκαν θετικές στον ιό. Τα άλλα τρία άτομα βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Παρενέργειες στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία

Βαριά αρχίζει να νοσεί, επίσης, από τον νέο κορονοϊό και η οικονομία της Κίνας και όχι μόνο, καθώς στην Κίνα λειτουργούν – λόγω του χαμηλού εργατικού κόστους – εργοστάσια πολλών πολυεθνικών. Χαρακτηριστικές είναι οι παρενέργειες που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, καθώς η μία εταιρεία μετά την άλλη – συγκεκριμένα οι BMW, Daimler, Fiat Chrysler, Ford Motor, Honda, Hyundai Motor, Nissan Motor, PSA Peugeot Citroen, Suzuki Motor, Tesla, Toyota Motor και Volkswagen – ανακοινώνουν την αναστολή και το πάγωμα της λειτουργίας των εργοστασίων που είναι εγκατεστημένα στην Κίνα, υπό τον φόβο του φονικού ιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *