Wednesday , 24 April 2024

Φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Με φυλάκιση δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο θα τιμωρούνται στο εξής όσοι γονείς και κηδεμόνες δεν μεριμνούν για την φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να εκλείψει το φαινόμενο γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

«Η εκπαίδευση είναι  υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο. Πράγματι, κατά την διάρκεια της πανδημίας, υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις γονέων όπου είναι αρνητές και δεν θέλουν τα παιδιά τους να υποβληθούν σε self test», δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά τη διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο διευθυντής του σχολείου είναι υποχρεωμένος να καλέσει τους γονείς για να συζητήσει μαζί τους γιατί το παιδί απέχει από τα μαθήματα και σε περίπτωση που δεν δοθούν σαφές εξηγήσεις, τότε επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι στην Αλεξανδρούπολη πέντε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού  δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω της άρνησης των γονέων τους να υποβάλλονται τα παιδιά τους σε self test ή να φορούν μάσκα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *