Saturday , 20 April 2024

Φυσικό αέριο αποκτά ο δήμος Πολυγύρου το 2022

Του Γ. Κατσιάνη

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν φυσικό αέριο θα έχουν από την ερχόμενη χρονιά τα νοικοκυριά στο δήμο Πολυγύρου.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε στο δημαρχείο Πολυγύρου ο δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος με τον προέδρο και διευθύνοντα συμβούλο της EDIL HELLAS, μητρικής εταιρείας της HENGAS, Ιωάννη Λαμπρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της HENGAS, σύμφωνα με τον οποίο οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ μέχρι τέλος του έτους θα αρχίσουν σταδιακά οι συνδέσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημοτικά κτίρια που βρίσκονται επί του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος, η HENGAS έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενταχθεί το έργο κατασκευής του δικτύου διανομής στον Πολύγυρο σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

“Σύντομα λοιπόν οι δημότες μας, θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν σημαντικά από τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου καθώς, αφενός μεν θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, αφετέρου δε θα υπάρξει και σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση. Επιπρόσθετα, θα ενισχυθεί η τοπική απασχόληση μέσα από την υλοποίηση αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τον δήμο Πολυγύρου. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας με μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης για όλους”, δήλωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *