Thursday , 28 March 2024

Χαλκιδική: Στόχος η προσέλκυση ποιοτικότερων τουριστών

Περιορισμένη είναι η Πασχαλινή τουριστική κίνηση στην Χαλκιδική με τις πληρότητες να μην ικανοποιούν του ξενοδόχους και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Ωστόσο η Χαλκιδική παραμένει ένας δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός, τρίτος στην χώρα μας και όπως δηλώνει ο γενικός διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γιώργος Μπρουτζάς “σαν την Χαλκιδική δεν έχει”, ωστόσο προσθέτει με ειλικρίνεια πως η Χαλκιδική δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκική τουριστική αγορά καθώς το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό που καλούνται να καλύψουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, έτσι ο κ. Μπρουτζάς πως ” πρέπει να στοχεύσουμε σε επισκέπτες με υψηλότερο βαλάντιο”.

Η εικόνα που έχει σχηματιστεί πως οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες στην Χαλκιδική είναι από κάποια χώρα των Βαλκανίων είναι λανθασμένοι, όπως και αυτή ότι μπορεί να είναι οι Ρώσοι τουρίστες πρώτοι. Σύμφωνα με τον γενικός Διευθυντή του ΤΟΧ την πρωτιά σε επισκεψιμότητα στην Χαλκιδική κατέχουν οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Βρετανοί και μετά έρχονται οι πολίτες από Βαλκανικές χώρες και Ρωσία.

Ο κύριος Μπρουτζάς δηλώνει πως δεν είναι ευχαριστημένος από την ποιότητα των τουριστών που καταφθάνουν στην Χαλκιδική και για τον λόγο αυτόν γίνεται άνοιγμα σε αγορές που μπορούν να εξασφαλίσουν τουρίστες πιο ποιοτικούς κάτι που σημαίνει πως θα διακινείται και περισσότερο χρήμα στην τουριστική αγορά του Νομού Χαλκιδικής. Κλείνοντας ο κ, Μπρουζάς τόνισε και την καλή συνεργασία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους φορείς που εμπλέκονται στον τουριστικό κλάδο στην Χαλκιδική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *