Friday , 29 March 2024

Χαμηλές οι προσδοκίες επαγγελματιών και επιχειρηματιών από τις εξαγγελίες Τσίπρα

Μικρό καλάθι κρατούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 24% στο 13% στην εστίαση και στα τρόφιμα, όπως επίσης και για την μετάταξη του ΦΠΑ από το 13% στο 6% για την ενέργεια.

Για “προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες”, κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Μάριος Παπαδόπουλος.

“Υπάρχουν χώρες με μηδενικό ΦΠΑ στα τρόφιμα ή και 6%-7%”, σημείωσε και υπογράμμισε πως χρειάζονται να γίνουν και άλλα βήματα στην κατεύθυνση μετατροπής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων “απο ραχοκοκκαλιά της εφορίας σε ραχοκοκκαλιά της οικονομίας”, όπως είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σοβαρές ενστάσεις σχετικά με την υλοποίηση των εξαγγελιών του κ.Τσίπρα για το 2020, όπως είναι μεταξύ άλλων, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ, εκφράζει το μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Κώστης Χατζαρίδης.

Την ίδια ώρα,οι συνταξιούχοι επισημαίνουν πως η καταβολή της 13ης σύνταξης, εν είδει δώρου Πάσχα, αποτελεί ένα μέτρο που στοχεύει στην αποκατάσταση της αδικίας των προηγούμενων ετών, με την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

“Σε καμία περίπτωση, πάντως, η συγκεκριμένη παροχή δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις περικοπές των 65 δισ. ευρώ που καταγράφηκαν στις συντάξεις, την περίοδο του μνημονίου”, σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, οι συντάξεις των 700 ευρώ έχουν υποστεί έως σήμερα μειώσεις άνω του 23% ενώ στις συντάξεις των 1.500 ευρώ οι σωρευτικές μειώσεις ανήλθαν στο 38%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *