Friday , 19 April 2024

Χαμηλή η ζήτηση στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

Σ.Ξανθοπούλου

Σε στάση αναμονής βρίσκονται τα μεγάλα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής που αυτό το διάστημα κάνουν προσαρμογές στα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

“Τα μεγάλα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική δεν άνοιξαν. Μετά τις 15 Ιουνίου αρχίζουν τη λειτουργία τους τα εποχικά ξενοδοχεία. Έως τότε και εμείς προετοιμαζόμαστε ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχουν όμως αρκετές δυσκολίες με την έννοια της διεκπεραίωσης” τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος.

Όπως επεσήμανε, η ζήτηση στη Χαλκιδική είναι πολύ μικρή. Υπάρχει ζήτηση από τις βαλκανικές χώρες αλλά και αυτή θα φανεί μετά τις 25 Ιουνίου. “Δεν υπάρχουν κρατήσεις στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η χρονιά δεν έχει τουριστική κανονικότητα. Μετά τις 15 Ιουλίου θα φανεί αν θα έχουμε κόσμο. Η δυτική αγορά δεν υπάρχει. Μόνο η Γερμανία δείχνει ότι μπορεί να φέρει κόσμο αλλά μετά τις 15 Ιουλίου” τόνισε ο κ. Τάσσιος.

Και για τα νησιά όμως υπάρχει μεγάλη δυσκολία είπε ο κ. Τάσσιος καθώς η προσέγγιση γίνεται μόνο αεροπορικώς αλλά μετά τον Ιούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *