Thursday , 25 April 2024

Χαρδαλιάς: Έξω από το «βαθύ κόκκινο» η Λάρισα λόγω των σεισμών – Μπαίνουν αντιθέτως η Φωκίδα και τα Ανώγεια – Κώδων κινδύνου για άλλες 10 περιοχές

Αναστoλή της ένταξης της Λάρισας στο “βαθύ κόκκινο”, λόγω και του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως πρόσθεσε, από τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ειδικό πλαίσιο για την περιοχή με έμβαση στα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Στο “βαθύ κόκκινο”, αντιθέτως, μπαίνουν όπως ανακοίνωσε επίσης ο ίδιος από αύριο τα ξημερώματα η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και τα Ανώγεια Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα έκρουσε κώδωνα κινδύνου για μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης (ιδιαίτερα σε Εορδαία και Κοζάνη), Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (δήμος Αλεξάνδρειας), Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης. Στις περιοχές αυτές, όπως επισήμανε ο κ.Χρδαλιάς, οι δείκτες επιδεινώνονται και πλησιάζουν σημείο συναγερμού και γι΄αυτό απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *