Friday , 29 March 2024

Χιόνια σε Κυκλάδες και Στερεά Ελλάδα – Νέα επιδείνωση της “Ελπίδας” από το βράδυ και σε Αν.Μακεδονία-Θρακη

Πυκνές χιονοπτώσεις έχει φέρει από τα ξημερώματα σήμερα στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων (σ.σ. στη φωτό απεικονίζεται χιονισμένη η Σύρος), ενώ κατά διαστήματα παροδικές χιονοπτώσεις επηρεάζουν και πεδινά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο. 

 Στη Στερεά Ελλάδα τα προβλήματα είναι περιορισμένα και αντιμετωπίζονται. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Εύβοια και στον ορεινό όγκο της Ευρυτανίας. Ο ένας μετά τον άλλον οι Δήμοι στην Εύβοια αποφασίζουν το κλείσιμο των σχολείων, προληπτικά, μέχρι και την Τετάρτη, ενώ και στην Αττική αναμένεται να αποφασιστυεί η μη λεοιτουργία τους τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη.

Σε ό,τι αφορά την Φωκίδα και τη Βοιωτία το πρόβλημα εντοπίζεται στο δρόμο από την Αράχωβα μέχρι τον Επτάλοφο, στον δρόμο δηλαδή που οδηγεί και στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ενώ μεγάλος όγκος χιονιού έχει πέσει και στο νησί της Σκύρου όπου με εκχιονιστικά μηχανήματα γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο του νησιού.

Βοιωτία και στη Φθιώτιδα το μεγάλο βάρος των προσπαθειών θα δοθεί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας ιδιαίτερα από την περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας μέχρι και τα Καμένα Βούρλα της Φθιώτιδας, για να παραμείνει ανοιχτή.

Νέο “κύμα” από απόψε

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν μετά τις μεσημβρινές ώρες και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ωστόσο αυτή η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από τις βραδινές ώρες αναμένεται εκ νέου επιδείνωση από τα βόρεια, αρχικά με τοπικές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, που γρήγορα θα σταματήσουν.

Στη συνέχεια, χιονοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής και τα νησιά του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *