Thursday , 25 April 2024

“Χλιαρή” μέχρις στιγμής η τουριστική κίνηση για το Πάσχα σε Πιερία-Θάσο-Χαλκιδική

Χλιαρή μπορεί να χαρακτηριστεί – τουλάχιστον μέχρις στιγμής – η αναμενόμενη τουριστική κίνηση του Πάσχα σε Πιερία, Θάσο και Χαλκιδική, με μικρό μόνο αριθμό ξενοδοχείων – περίπου τρία στα δέκα στις δύο πρώτες περιοχές και ακόμη λιγότερα στη Χαλκιδική – να ανοίγουν τελικά πύλες, λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας.

Στη Θάσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρη Παπασχούδη, αναμένεται κίνηση κυρίως από την εσωτερική αγορά και οδικοί τουρίστες από τις γειτονικές βαλκανικές Ορθόδοξες επίσης χώρες, ενώ οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο της Καβάλας και με επιβάτες με προορισμό τη Θάσο αρχίζουν αργότερα, δηλαδή μετά τις 15 Μαΐου. Στο νησί έχουν ήδη έρθει κάποιοι Ευρωπαίοι που διαθέτουν κατοικίες για να περάσουν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Για το Πάσχα αναμένεται να ανοίξουν περί τα τρία στα δέκα ξενοδοχεία του νησιού και τα υπόλοιπα στο δεύτερο μισό του Μαΐου, ενώ περισσότερη κινητικότητα καταγράφεται σε μικρότερα καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Αντίστοιχα και στην Πιερία, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού, Ηρακλής Τσιτλακίδης, θα ανοίξει για το Πάσχα περί το 30% των ξενοδοχείων, στα οποία οι πληρότητες αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να ξεπερνούν το 35%, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για βελτίωση όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα τετραήμερο, με άφιξη τη Μεγάλη Παρασκευή και αναχώρηση τη Δευτέρα μετά το Πάσχα και αυτό στην καλύτερη περίπτωση, που φυσικά δεν επαρκεί για να οδηγήσει σε άνοιγμα μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων, λόγω του πολύ μεγαλύτερου – φέτος – κόστους λειτουργίας.

Σαν τη Χαλκιδική μπορεί να μην έχει , στο μεταξύ, για τους Θεσσαλονικείς το καλοκαίρι, αλλά η περιοχή κλασικά δεν αποτελεί πασχαλινό προορισμό – παρά μόνο ίσως για όσους διαθέτουν εξοχική κατοικία – και φέτος αναμένεται ακόμη περισσότερο να ανοίξει για το Πάσχα μικρός μόνο αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *