Friday , 19 April 2024

Χριστουγεννιάτικες… γωνιές στη Βόρεια Ελλάδα

Πολύχρωμα φωτάκια, στολισμένα δέντρα και φάτνες, Άι-Βασίληδες, ξωτικά και νεράϊδες μας μεταφέρουν στο γιορτινό κλίμα των ημερών. Στη μαγεία των Χριστουγέννων. Εκεί τα όνειρα ζωντανεύουν και προσφέρουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Τα χριστουγεννιάτικα χωριά σε διάφορες γωνιές της Βόρειας Ελλάδας κάθε χρόνο φωτίζουν τις ημέρες των γιορτών.

«Αστερόκοσμος» στη Θεσσαλονίκη
«Η ζωή σαν παραμύθι» ζωντανεύει στην…καρδιά της Θεσσαλονίκης. Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό όπου μέσα από διαδραστικά παιχνίδια χαρίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023 θα διαρκέσει η μαγεία των γιορτινών ημερών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Ονειρούπολη» στη Δράμα
«Μήνυμα ειρήνης από το χωριό του Άι Βασίλη» στέλνουν στον κόσμο οι διοργανωτές της Ονειρούπολης από τη Δράμα. «Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή και είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, αγάπης και αλληλεγγύης» αναφέρουν στο μήνυμά τους. Η είσοδος στην Ονειρούπολη είναι δωρεάν και οι πόρτες της θα είναι ανοικτές ως τις 8 Ιανουαρίου 2023.


«Οι Χριστουγεννιάτικες Περιπέτειες του Πινόκιο» στην Κομοτηνή
Η ξύλινη φιγούρα του Κάρλο Κολόντι, ο Πινόκιο, με πρωτοβουλία του δήμου Κομοτηνής ζωντανεύει στην πόλη. Στο θεματικό πάρκο της Αγίας Παρασκευής αναβιώνει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου η μικρή παραμυθοχώρα, όπου οι γνωστοί ήρωες του ιταλού συγγραφέα οδηγούν (με ελεύθερη είσοδο) τους επισκέπτες της στη χώρα της φαντασίας.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη
Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη έχει την αυλή του στρωμένη με άχυρα και όλα τα στολίδια είναι από ανακυκλώσιμα υλικά. Φωτίζεται από μεγάλες φωτιές και σε 12 ξύλινα σπιτάκια τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα ατομικά ή ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια.


Η «Παραμυθούπολη» στα Γιαννιτσά
Η «Παραμυθούπολη» στα Γιαννιτσά άνοιξε τις πόρτες της στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου και στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών. Περιλαμβάνει διασκεδαστικά παιχνίδια και διάφορες δράσεις για παιδιά τα οποία υποδέχεται ο Άι Βασίλης και τα άτακτα ξωτικά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *