Friday , 19 April 2024

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» για εξαιρέσιμα και αργίες σε χιλιάδες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του στρατού ξηράς

Του Γ. Κατσιάνη

Γιορτές με γεμάτες… τσέπες αναμένεται να κάνουν χιλιάδες στελέχη του στρατού ξηράς, μετά την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) να καταβάλλει  εξαιρέσιμα και αργίες στους δικαιούχους.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το ΓΕΣ έχει ενημερώσει τους στρατιωτικούς σχηματισμούς ότι «…εξετάζει τη δυνατότητα αποζημίωσης των στελεχών που εκτέλεσαν 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές καθώς και τις επίσημες και κατά τόπους αργίες, κατά το έτος 2019».

Μάλιστα, μόνιμοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι τους ζητήθηκε ήδη να δηλώσουν τις υπερωρίες που έκαναν καθ’ όλη την διάρκεια του τρέχοντος έτος.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή έρχεται να μετριάσει τη δυσφορία που προκάλεσε στις τάξεις των στελεχών του στρατού ξηράς, η αδυναμία της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να χειριστεί με επιτυχία το συγκεκριμένο ζήτημα.

Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις 11 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της πανελλήνιας ομοσπονδίας ενώσεων στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την αποδέσμευση συγκεκριμένου κονδυλίου από το υπουργείο Οικονομικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *