Wednesday , 17 April 2024

Χριστούγεννα με προϋποθέσεις προβλέπει η Ελένη Γιαμαρέλου : “Και η Εκκλησία είναι χώρος συνωστισμού”

“Τα παιδιά που είναι στο δημοτικό σχολείο μεταδίδουν ελάχιστα και τα ίδια δεν νοσούν ή νοσούν πάρα πολύ ελαφρά και πολλές φορές δεν το παίρνει κανείς είδηση ότι το παιδάκι είναι άρρωστο” επεσήμανε η καθηγήτρια παθολογίας και λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλου μιλώντας στην εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm100.

Η κ. Γιαμαρέλου τόνισε ότι η μετάδοση του ιού από τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι 2 τοις χιλίοις. “Ξέροντας ότι ειδικά αυτή την ηλικία αν την περιορίσεις μέσα στο σπίτι, κινδυνεύουν από ψυχοπάθειες τα παιδιά, από κατάθλιψη, από βουλιμία ή από ψυχογενή ανορεξία. Η ηλικία που δε φοβόμαστε για μετάδοση του ιού είναι από 0 έως 11 ετών”.

Τα παιδιά των Γυμνασίων και των Λυκείων μεταδίδουν τον ιό όπως και ένας ενήλικας είπε η κ. Γιαμαρέλου. “Με όλα αυτά τα νέα δεδομένα αναπροσαρμόζονται οι αποφάσεις” τόνισε η ίδια.

“Το λοκντάουν επελέχθη από το φόβο να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας” ανέφερε η κ. Γιαμαρέλου.

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών και τις αντιδράσεις και φόβους των πιστών ότι εφέτος δε θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα η κ. Γιαμαρέλου σημείωσε ότι “εφόσον αναστέλλεται κάθε συγχρωτισμός στο λοκντάουν περιλαμβάνεται και η εκκλησία διότι πώς θα ελέγξεις πόσοι άνθρωποι θα πάνε εκεί και τι θα κάνουνε. Αν τα καταφέρουμε, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε τα Χριστούγεννα να πάμε στις εκκλησίες και επειδή πάλι θα πρέπει να είμαστε αραιωμένοι, δεν πρόκειται να ορμήσουν μέσα 100 άνθρωποι, θα γίνουν δύο λειτουργίες, θα γίνουν τρεις λειτουργίες, θα γίνει ολονυκτία. Οπότε, ο πληθυσμός να μοιραστεί και να μπορέσει να ευχαριστηθεί τα Χριστούγεννα. Και η Εκκλησία είναι χώρος συνωστισμού, χώρος του Θεού όπως χώρος του Θεού είναι και το έξω. Παντού είναι ο Θεός” σημείωσε η κ. Γιαμαρέλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *