Thursday , 25 April 2024

Χρ. Γιαννούλης: Ψεύδεται ο ΟΑΣΘ για την ημερήσια κυκλοφορία 500 λεωφορείων

Σκληρή κριτική κατά της διοίκησης του ΟΑΣΘ ασκεί ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, με αφορμή την εκστρατεία προβολής για τη συμπλήρωση 65 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών.

Σε έντυπο που εκδόθηκε, στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν καθημερινά 500 λεωφορεία.  

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννούλης, «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,  την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορούσαν το πολύ 400. Από αυτά μόλις τα 150 ήταν του ΟΑΣΘ, ενώ τα υπόλοιπα 250 ήταν μισθωμένα από ιδιώτη, των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και μόλις 8 από τα 50 λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη της Λειψία».

Στρεφόμενος κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ, Γιώργου Σκόδρα, ο κ. Γιαννούλης υποστηρίζει: «Δεν μπορεί να κάνει λόγο ψευδώς για 235 λεωφορεία τον Ιούλιο του 2019, ενώ ο πραγματικός αριθμός των λεωφορείων που παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση ήταν 314».

«Ακριβοπληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είναι η επιστροφή του ΟΑΣΘ στο αμαρτωλό παρελθόν με την ιδιωτικοποίηση του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό», προσθέτει ο κ. Γιαννούλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *