Friday , 29 March 2024

Χρ.Σταϊκούρας: “Θα ρίξουμε περίπου 3 δισεκατ. ευρώ τους πρώτους μήνες του έτους στην οικονομία”

“Αύριο θα ανακοινώσουμε τη βούληση της κυβέρνησης όσο μπορεί να ενισχύσει πρωθύστερα, ταχύτερα την πραγματική οικονομία”, δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, τονίζοντας ότι τους επόμενους μήνες ο προϋπολογισμός της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα αυξηθεί στα 8,5 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,5 δις. ευρώ καταβλήθηκαν το 2020 και το 2021 θα δοθούν ακόμα 3 δισ. ευρώ. “Θα ρίξουμε περίπου 3 δισεκατ. ευρώ τους πρώτους μήνες του έτους στην οικονομία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα, όπως σημείωσε, οδηγούν σε ανασχεδιασμό των μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Επεκτείνουμε  και ενισχύουμε την Επιστρεπτέα Προκαταβολή», πρόσθεσε σχετικά και γνωστοποίησε πως εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταβληθούν ακόμα 250 εκατ. ευρώ από τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Όσον αφορά το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι αυτή τη περίοδο γίνονται συζητήσεις με την Κομισιόν για το είδος των παγίων δαπανών αλλά και το ποσό της στήριξης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ για το μέτρο μη καταβολής ενοικίου για το μήνα Μάρτιο ειπε ότι αφορά τους κλάδους που είναι κλειστοί με κρατική εντολή.  

Αναφερόμενος στο μέτρο μη καταβολής ενοικίου για το μήνα Μάρτιο, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι αφορά τους κλάδους που είναι κλειστοί με κρατική εντολή, ενώ για τον κλάδο της εστίασης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περίπου το 30% του κλάδου, είχε αύξηση του τζίρου, λόγω του delivery και το 70% έπαθε τεράστια ζημιά και ότι το 84% του κλάδους της εστίασης, ήτοι, 64.000 επιχειρήσεις ενισχύθηκαν από την πολιτεία. “Δώσαμε περίπου 1 δις ευρώ στην εστίαση και 1,1 δις στους εργαζομένους της εστίασης. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε καλύψει όλη τη ζημιά στην εστίαση. Αλλά είμαι εδώ για να βοηθήσουμε”, πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *