Friday , 19 April 2024

Χωρίς λεωφορεία από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι η Θεσσαλονίκη-Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν τηρούν ούτε το προσωπικό ασφαλείας…

Χωρίς λεωφορεία είναι σήμερα η Θεσσαλονίκη λόγω της στάσης εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, λόγω της νέας στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΟΑΣΘ υποστηρίζει πως το Συνδικάτο των εργαζομένων «παράνομα σκοπεύει να αφήσει τους Θεσσαλονικείς χωρίς συγκοινωνία», καθώς «τα ζητήματα που τους απασχολούσαν έχουν επιλυθεί». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Κυβέρνηση ανέλαβε νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρύθμισε τόσο το ζήτημα των επιδομάτων Θέσης Ευθύνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όσο και την μη επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

«Είναι ζήτημα λίγου χρόνου να διευθετηθεί και το θέμα των μη μισθολογικών παροχών, μέσω της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού» τονίζει σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ αφορά μόνο μη μισθολογικές παροχές, καθώς η μισθοδοσία είναι ρυθμισμένη και η καταβολή της γίνεται κανονικά, με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ επιπλέον οι εργαζόμενοι του Οργανισμού εισπράττουν μεγάλη προσωπική διαφορά και καταλήγει: “Πέραν αυτών, το Συνδικάτο παραβιάζει και την απόφαση/συμφωνία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), αρνούμενο να διαθέσει το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας”.

Τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρίες λειτουργούν κανονικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *