Thursday , 25 April 2024

Χ.Κοροξενός : “Η αδελφή μου νοσεί με περικαρδίτιδα μετά τον πλήρη εμβολιασμό της με AstraZeneca”

Την πόρτα της εξόδου από την υπηρεσία τους είδαν σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στους οποίους επιδόθηκε το πρωί η διοικητική πράξη που τους θέτει σε αναστολή. Λίγο πριν τις 9 το πρωί ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, παρέλαβε πρώτος το έγγραφο της αναστολής. Όπως είπε ο κ. Κοροξενός “είναι το έγγραφο με το οποίο αποφασίζει η κυβέρνηση να με θέσει σε αναστολή επειδή είμαι από τους ανεμβολίαστους. Αυτό που πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα υγείας ή και πεποιθήσεις ακόμα, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να μπει στη διαδικασία του φόβου για να εμβολιαστεί. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η κυβέρνηση έδειξε ό,τι σκληρότερο πρόσωπο μπορούσε να δείξει σε έναν εργαζόμενο, ειδικά της υγείας. Τα τελευταία χρόνια παλεύουμε σε χώρους και νοσοκομεία με τρομερή έλλειψη προσωπικού και φοβερή έλλειψη από υλικό, προστατευτικά μέσα κλπ. και έρχεται σήμερα να τιμωρήσει αυτούς τους ανθρώπους, διότι δεν περικλείεται μέσα στα προβλεπόμενα νοσήματα που βγάλανε το νόσημα που έχουν αυτοί”.

Ο ίδιος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τη δημοσιογράφο Σοφία Ξανθοπούλου κατήγγειλε ότι η αδελφή του αφού ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca νοσεί με περικαρδίτιδα εδώ και 4 μήνες. Όπως είπε “έχει περικαρδίτιδα που ΔΕΝ υποχωρεί εδώ και 4 μήνες. Η αδελφή μου πριν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο ήταν μια χαρά και δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Αφου εμβολιάστηκε παρουσίασε δέκατα κάθε απόγευμα. Η αδελφή μου ήταν και είναι υπέρμαχος του εμβολίου και δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Διεγνώσθη όμως με περικαρδίτιδα η οποία δεν καταγράφηκε στην κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ. Οι γιατροί που την εξέτασαν απέδωσαν τη νόσο στο εμβόλιο βάσει του καθαρού προηγούμενου ιατρικού ιστορικού της αδελφής μου. Λαμβάνει αγωγή και πρόκειται να κάνει σπινθηρογράφημα σήμερα”.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ τόνισε ότι οι υγειονομικοί δεν τάσσονται συλλήβδην κατά των εμβολίων αλλά εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το συγκεκριμένο εμβόλιο. “Για αυτό η κυβέρνηση δεν έπρεπε να λάβει οριζόντια μέτρα σχετικά με τον εμβολιασμό. Έπρεπε να θέσει προτεραιότητες ανά ηλικιακές ομάδες, να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα βοηθούσε στην αποσαφήνιση του ποιος προέχει να κάνει το εμβόλιο και όχι να γίνει μαζικά σε όλους” είπε ο κ. Κοροξενός. Κλείνοντας διερωτήθηκε “πέρυσι η κυβέρνηση χειροκροτούσε τους υγειονομικούς. Εφέτος τους επιτίθεται;”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *