Wednesday , 24 April 2024

“Ψήφος” εμπιστοσύνης μεγάλης εταιρείας στα λατομεία της Δράμας

Του Γ. Κατσιάνη

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στη Βόρεια Ελλάδα, άναψε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΜΘ).

Πρόκειται για την μίσθωση τριών λατομείων, συνολικής επιφάνειας 257 στρεμμάτων, στη θέση «Άσπρο Νερό» της δημοτικής ενότητας Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

«Η ελληνική εξορυκτική βιομηχανία αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του ΑΕΠ και καταγράφει ισχυρές επιδόσεις στον τομέα της εξωστρέφειας. Επιπρόσθετα συνδέεται με συνολικά 100.000 έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Συντονιστής της ΑΔΜΘ, Ιωάννης Σάββας,κατά τη διάρκεια υπογραφής των συμβάσεων μίσθωσης.

«Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αδειοδότησης και υπεγράφησαν τρία συμβόλαια μίσθωσης όμορων λατομικών χώρων στην περιοχή της Δράμας», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες», Νίκος Δημαρέλης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 στην Δράμα από τον Ευκλείδη Παυλίδη και παράγει περισσότερους από 300.000 τόνους ακατέργαστων όγκων μαρμάρου ανά έτος, το 95% του οποίου εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες.

Επιπλέον, έχει κατασκευάσει εμβληματικά έργα, όπως το εμπορικό κέντρο στην περιοχή Burj του Ντουμπάι, οι reflection towers στη Σιγκαπούρη, o ουρανοξύστης στον αριθμό 280 της Park avenue της Νέας Υόρκης και ο ουρανοξύστης Lotus στην Ντόχα του Κατάρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *