“Ψήφος” εμπιστοσύνης μεγάλης εταιρείας στα λατομεία της Δράμας

“Ψήφος” εμπιστοσύνης μεγάλης εταιρείας στα λατομεία της Δράμας

390
SHARE

Του Γ. Κατσιάνη

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στη Βόρεια Ελλάδα, άναψε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΜΘ).

Πρόκειται για την μίσθωση τριών λατομείων, συνολικής επιφάνειας 257 στρεμμάτων, στη θέση «Άσπρο Νερό» της δημοτικής ενότητας Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

«Η ελληνική εξορυκτική βιομηχανία αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του ΑΕΠ και καταγράφει ισχυρές επιδόσεις στον τομέα της εξωστρέφειας. Επιπρόσθετα συνδέεται με συνολικά 100.000 έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Συντονιστής της ΑΔΜΘ, Ιωάννης Σάββας,κατά τη διάρκεια υπογραφής των συμβάσεων μίσθωσης.

«Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αδειοδότησης και υπεγράφησαν τρία συμβόλαια μίσθωσης όμορων λατομικών χώρων στην περιοχή της Δράμας», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα Γρανίτες», Νίκος Δημαρέλης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1980 στην Δράμα από τον Ευκλείδη Παυλίδη και παράγει περισσότερους από 300.000 τόνους ακατέργαστων όγκων μαρμάρου ανά έτος, το 95% του οποίου εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες.

Επιπλέον, έχει κατασκευάσει εμβληματικά έργα, όπως το εμπορικό κέντρο στην περιοχή Burj του Ντουμπάι, οι reflection towers στη Σιγκαπούρη, o ουρανοξύστης στον αριθμό 280 της Park avenue της Νέας Υόρκης και ο ουρανοξύστης Lotus στην Ντόχα του Κατάρ.

LEAVE A REPLY