Thursday , 25 April 2024

Ψώνισαν οι Θεσσαλονικείς λίγο πριν την εκπνοή του 2020 – “Δεν δούλεψε το click away” λένε οι καταστηματάρχες

Σοφία Ξανθοπούλου

Αρκετή ήταν κίνηση στην αγορά κατά τις πρωινές ώρες στα συνοικιακά καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Σε πολλά είδη επιχειρήσεων παρατηρήθηκαν ουρές και συνωστισμός, με τους καταναλωτές να επισκέπτονται κυρίως καταστήματα με τρόφιμα, προκειμένου να κάνουν ψώνια για το γιορτινό τραπέζι. Έτσι λοιπόν, αρκετή ήταν η κίνηση στην αγορά Καπάνι, αλλά και σε συνοικιακά κρεοπωλεία, σε σούπερ μάρκετ, σε ζαχαροπλαστεία, σε επιχειρήσεις εμπορίας ποτών, αλλά και σε εταιρείες με προϊόντα τεχνολογίας, ενδεχομένως από κόσμο που ήθελε να αγοράσει κάτι για δώρο.

Κάποιοι καταναλωτές έβλεπαν τις παραγγελίες τους μέσω click away ενώ οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους από τους μειωμένους τζίρους.

Δεν ήταν λίγοι όμως και οι καταστηματάρχες που επεσήμαναν ότι το click away δούλεψε μόνο για περιορισμένο κοινό και ότι ακόμη και οι νεαρότερες ηλικίες το απέφυγαν ενώ άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δυσκολεύτηκαν πολύ να το αξιοποιήσουν.

Οι έμποροι επεσήμαναν ότι το λοκντάουν δεν τηρείται και δεν τηρήθηκε στην πράξη αφού ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά έξω από τα καταστήματα και ζητούν από την κυβέρνηση να τους δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετούν τους πελάτες με το προηγούμενο καθεστώς που υπήρχε, ανάλογος αριθμός πελατών στο κατάστημα ανάλογα και με τα τμ του καταστήματος ενώ επισημαίνουν ότι ίσως δουν φως με τη μέθοδο click in shop κατά το οποίο ο καταναλωτής θα μπορεί να μπει εντός του καταστήματος και να αξιολογήσει το προϊόν που θέλει να αγοράσει.

«Ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο και την κυβέρνηση να μας επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς εμπορικών συναλλαγών για να δούμε μια άσπρη μέρα. Ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά έξω, προσωπικά δεν βλέπω κανένα λοκντάουν και είναι άδικο να τιμωρούμαστε οι καταστηματάρχες που τηρήσαμε τα μέτρα κατά γράμμα. Αν δουν ότι γίνονται παρανομίες να μας κλείσουν την ίδια στιγμή και να μας επιβάλουν πρόστιμο αλλά αυτό που ζήσαμε εφέτος ήταν η απόλυτη οικονομική καταστροφή» είπε στο thesseconomy η κ. Κ.Νικολαϊδου ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων.

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα είχε την τιμητική της σήμερα και εκείνοι που θέλησαν να αγοράσουν φρέσκια βασιλόπιτα έπρεπε να περιμένουν σε αρκετά μεγάλη ουρά που σχηματίστηκε από νωρίς το πρωί. Η βασιλόπιτα πωλειται στα 12.80 ευρώ το κιλό, η γλασαρισμένη στα 14.80 ενώ υπάρχει και η βασιλόπιτα vegan χωρίς ζωικά λιπαρά.

Το ωράριο λειτουργίας για σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Για όσους θέλουν να σπεύσουν για τα τελευταία ψώνια της χρονιάς, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με click away θα είναι ανοιχτά σχεδόν όλη τη μέρα Συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά τα κρεοπωλεία, ενώ τα καταστήματα που λειτουργούν με click away είναι ανοιχτά από τις 7:00 έως τις 21:00 για τα ψώνια της Πρωτοχρονιάς. Την 1η Ιανουαρίου 2021 σούπερ μάρκετ και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε προαιρετική λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αγοράζουμε ψωμί για 4 ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *