Friday , 29 March 2024

Ως και 30.000 ευρώ «μοιράζει» η κυβέρνηση σε κάθε επιχείρηση από επιστροφή φόρων και ΦΠΑ

Του Γ. Κατσιάνη

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες αναμένεται να δώσει η άμεση επιστροφή φόρων και ΦΠΑ για ποσά ως και 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου, «…εφόσον το συνολικό αιτηθέν ποσό των εκκρεμών αιτήσεων ανέρχεται μέχρι του ύψους των 30.000 ευρώ, ανά φορολογία και ανά δικαιούχο, η επιστροφή διενεργείται άμεσα».

«Σε μία περίοδο κρίσης, όπου οι επιχειρήσεις πλήττονται και πάσχουν από ρευστό, το κράτος επαναδραστηριοποιείται, με την επιστροφή χρημάτων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Μάριος Παπαδόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή στις εφορίες να επιταχύνουν τις επιστροφές φόρων που εκκρεμούν για  έλεγχο.

«Είναι θετικό ότι μια διαδικασία που κρατούσε έξι μήνες ή ακόμα και ένα χρόνο, θα περαιωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εμπόρων και επαγγελματιών (ΟΕΕΘ), Κώστας Ιακώβου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κοσμάς Καλογιάννης, τόνισε πως αν και αποτελεί «θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή, αυτόματα».  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *