Friday , 29 March 2024

Ως και 40.000 ευρώ η επιδότηση των νέων αγροτών, με προκαταβολή 70% του ποσού

Αύξηση ως και 60% στο ποσό ενίσχυσης, σε σχέση με προηγούμενες προσκλήσεις και προκαταβολή 70% σε κάθε δικαιούχο, είναι τα νέα δεδομένα του φετινού προγράμματος «Νέων Αγροτών» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ (Β΄,Αρ. Φ.4456), το ποσό της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο κυμαίνεται μεταξύ 35.000-40.000 ευρώ, με δυνατότητα προσαύξησης του ποσού ως και 5.000 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης.   
Όσον αφορά τη χορήγηση της οικονομικής στήριξης, θα γίνει σε δύο δόσεις. 
Η πρώτη δόση που αφορά το 70% του συνολικού ποσού της ενίσχυσης καταβάλλεται αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης.
Όσον αφορά την δεύτερη δόση καταβάλλεται εντός πέντε ετών από την ένταξη στο πρόγραμμα, αρκεί να υπάρξει ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και να επιτευχθούν οι προβλεπόμενοι στόχοι και δεσμεύσεις.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στύλιο, το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ θα απευθύνεται σε 10.000 νέους αγρότες και η  υποβολή αιτήσεων θα αρχίσει από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου ενώ για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του προγράμματος θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, καταργώντας έτσι τη διαδικασία της υποβολής φυσικού φακέλου και εγγράφων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *