Friday , 26 April 2024

Όταν η “ποιοτική εκπαίδευση” μετατρέπεται σε χρέωση στο… ακέραιο!

Του Γ. Κατσιάνη

Σε μια εποχή όπου η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της,εν μέσω αδυναμίας της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα της πανδημίας, οι γονείς εξακολουθούν να πληρώνουν στο ακέραιο το κόστος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων συνεχίζουν να φάσκουν και να αντιφάσκουν, καθώς από την μία, ισχυρίζονται ότι “η ποιοτική εκπαίδευση αποτελεί τον κεντρικό άξονα της φιλοσοφίας” τους και από την άλλη, ζητούν από τους γονείς να καταβάλλουν κανονικά τις προκαταβολές για την επόμενη σχολική χρονιά, σαν να μην άλλαξε τίποτα,το προηγούμενο διάστημα.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει επιστολή ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς που φέρνει στο “φως” σήμερα το thesseconomy.gr.

Στη σχετική επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων πως “η δημιουργική παρουσία σας στο πλευρό του σχολείου ενισχύει το έργο μας με αποτέλεσμα την ευκολότερη επίτευξη του κοινού μας στόχου:τα παιδιά μας/σας να νιώθουν ευχαριστημένα και ασφαλή, να είναι ήρεμα και χαρούμενα, να αναλαμβάνουν με προθυμία τις ευθύνες τους και να εκτελούν αυτόνομα τα σχολικά καθήκοντα της τάξης τους”.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα υπογραμμίζει πως για να επιτευχθεί ο…κοινός στόχος, θα πρέπει “να καταβληθεί η προκαταβολή των 600 ευρώ, η οποία θα συνυπολογιστεί στο συνολικό ποσό των διδάκτρων” ενώ σημειώνεται σε περίπτωση που υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα “θα πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί σε συνεργασία με το λογιστήριο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *