Thursday , 28 March 2024

“Όχι άλλη ταλαιπωρία με τον ΟΑΣΘ” – Διαδήλωση στο άγαλμα Βενιζέλου

“Το πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, βιώνουμε μια άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ. Δρομολόγια που καθυστερούν κι όταν φτάνουν οι επιβάτες στριμώχνονται σαν σαρδέλες ή ψάχνουν για το επόμενο λεωφορείο. Τεράστιες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, κάθε μέρα. Πόρτες που σπάνε πάνω σε στοιβαγμένα σώματα. Λιποθυμίες ακόμη και νέων ανθρώπων. Οχήματα που καταρρέουν την ώρα που κινούνται” Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων και καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 12μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

“Μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων εδώ και τόσα χρόνια είναι να μην ανανεώνουν το στόλο. Αυτοί κρατάνε τον «ασθενή ΟΑΣΘ» στην εντατική με «μπαλώματα» και μας ζητάνε υπομονή ενώ εργάζονται για το ξεπούλημα του οργανισμού. Οι ψεύτικες υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης καταρρέουν κάθε επόμενο μήνα. Για όσα βιώνουμε, δε φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ούτε οι συνεπιβάτες μας, φταίει η διοίκηση και η κυβέρνηση” λένε τα μέλη της πρωτοβουλίας και καλούν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, κάτοικο αυτής της πόλης να ξεσηκωθεί και να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Η πρωτοβουλία εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων επισημαίνει ότι η ανθρώπινη μετακίνηση είναι λαϊκό δικαίωμα. Διεκδικεί την έλευση καινούργιων λεωφορείων, την άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές, καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων και ασφαλή, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση. Τα μελη της πρωτοβουλίας αντιτίθενται στο “ξεπούλημα των λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *