Wednesday , 10 June 2026

«Όχι» εφοριακών στις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ

Του Γ. Κατσιάνη

Την έντονη αντίδραση των εφοριακών προκαλεί η απόφαση της ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε συγχώνευση της Η΄ ΔΟΥ με την ΔΟΥ Καλαμαριάς.

Με ανακοίνωση ο σύλλογος εφοριακών των νομών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής κάνει λόγο για «υποβάθμιση των υπηρεσιών μας και της δουλειάς μας με περαιτέρω αύξηση του ήδη δυσβάσταχτου φόρτου εργασίας».

«Η φορολογική διοίκηση της ΑΑΔΕ, δίχως σχέδιο και επίγνωση, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας και χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά, προχωρεί στη παραπάνω συγχώνευση με κατεπείγουσες διαδικασίες, χωρίς να διασφαλίζονται ούτε οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας στις εξαιρετικά προβληματικές κτιριακές υποδομές στέγασης των υπηρεσιών μας», τονίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου και επισημαίνεται ότι «η ‘υποτιθέμενη’ ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας μόνο επιπλέον γραφειοκρατία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής, με συνέπεια την μη άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, παρά την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων».

Επιπλέον, χαρακτηρίζεται ως «αποτυχημένη» η πρόσφατη συγχώνευση της ΣΤ΄ με την Δ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και ζητά να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες συγχωνεύσεις των εφοριών.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Σήμερα το απόγευμα στην πόλη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης – Σε ποια εκδήλωση θα είναι κεντρικός ομιλητής

Όπως αποκάλυψε το thesseconomy.gr, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα είναι σήμερα Τρίτη, 9 Ιουνίου, …