Thursday , 28 March 2024

«Όχι» Ζέρβα στο πρόωρο άνοιγμα της αγοράς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσουν» για το 2021 τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων άφησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση του δήμου πέραν της απόφασής της να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 12,5%, εισηγείται μηδενικές αυξήσεις στα τέλη χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, προσφέροντας,

Επιπλέον, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε απαλλαγές τελών και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους θα τύχουν απαλλαγής από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα βρίσκονται σε ισχύ οι περιορισμοί.

Για το διάστημα των περιορισμών, εξάλλου, για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους θα ισχύσουν απαλλαγές και από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου.
 

«Όχι» στο πρόωρο άνοιγμα των σχολείων

Εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων και της οικονομίας θα πρέπει να προχωρήσει μόνον όταν αυτό θα είναι απολύτως ασφαλές.

«Αν ανοίξουμε πρόωρα και επιπόλαια την αγορά, θα έχουμε σύντομα τα ίδια άσχημα αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος και σε σχετικό αίτημα που διατύπωσε προς τον πρωθυπουργό σε σύσκεψη που οργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Διοικητήριο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε την ανάγκη επέκτασης των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των κλάδων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση και κατά τον μήνα Δεκέμβριο.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *