Friday , 29 March 2024

«Όχι» Μητσοτάκη στο πάγωμα των μισθών, λόγω πανδημίας-Έρχονται αυξήσεις στα εισοδήματα από την 1η Ιανουαρίου μετά την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού

Του Γ.Κατσιάνη

Την αναδρομική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η απόφαση της κυβέρνησης είναι αντίθετη με την εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, οι οποίοι είχαν ζητήσει «το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία».

«Η αύξηση την οποία αποφασίζουμε σήμερα προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων», τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «έρχεται σε συνέχεια ενός γιγαντιαίου προγράμματος το οποίο ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας αλλά και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων.

«Το γεγονός ότι η αύξηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα κύμα φοροελαφρύνσεων αλλά και μικρότερων εισφορών που και αυτές με τη σειρά τους υποστήριξαν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των εργαζομένων. Τώρα η ενίσχυση αυτή έρχεται να τονώσει τους χαμηλότερα αμειβόμενους», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε ότι η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού «είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο όλων: Ότι μπορούμε καλύτερα, πετυχαίνουμε καλύτερα και μας περιμένουν τα καλύτερα». 

Να σημειωθεί ότι ο κατώτατος μισθός είναι σήμερα στα 650 ευρώ και μετά την αύξηση του 2%, αναπροσαρμόζεται στα 663 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *