Saturday , 20 April 2024

«Όχι» Πολυχρονίδη στην μεταφορά της γραμμής 56 του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Να μην μεταφερθεί η γραμμή 56 του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Ωραιοκάστρου «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης, με επιστολές του προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις διοικήσεις των ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ.

Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος ζητά να αντιμετωπιστεί το Ωραιόκαστρο με το Ασβεστοχώρι και το Πανόραμα που παραμένουν στο δίκτυο του ΟΑΣΘ.

«Με αφορμή το γεγονός ότι μελετάται η μεταφορά μόνο της γραμμής 56 του Ωραιοκάστρου από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, απατούμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από τον ΟΑΣΘ, όπως οι αντίστοιχες κοινότητες Πανοράματος (γραμμή 58) και Πεύκων-Ασβεστοχωρίου-Εξοχής (γραμμή 57), κοινότητες με τα ίδια χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης.     

Επιπλέον, ο κ. Πολυχρονίδης κοινοποίησε το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε στις 29 Οκτωβρίου το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με το οποίο ζητείται «η μη μεταφορά της κύριας γραμμής 56 του Ωραιοκάστρου από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ».    

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πολυχρονίδης έχει προτείνει, μεταξύ, άλλων την πύκνωση των δρομολογίων στη γραμμή 56 καθώς και τη δρομολόγηση μιας γραμμής-«εξπρές» από το Ωραιόκαστρο μέχρι το ΑΠΘ με 10 δρομολόγια καθημερινά, ώστε να εξυπηρετούνται οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *