Tuesday , 23 April 2024

«Όχι» στην αύξηση των μισθωμάτων λένε οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Την έντονη αντίδραση των εμπόρων της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης προκαλεί η πρόθεση της διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς (ΚΑΘ Α.Ε.) να προχωρήσει σε αύξηση των μισθωμάτων των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση αναμένεται να κυμανθεί στο 3% και θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (οπωρολαχανικών, κρεάτων και βοηθητικών).

«Η απόφαση αυτή παραβιάζει ευθέως το βασικό σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της ΚΑΘ που ήταν και είναι ‘η άσκηση δραστηριότητας κοινής ωφελείας…’ και η διαμόρφωση ευνοϊκών όρων και προϋποθέσεων για την άσκηση του χονδρεμπορίου και όχι η με κάθε τρόπο απόκτηση και συνεχής αύξηση της κερδοφορίας της», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλε ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΑΘ) στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού.

«Αναιτιολόγητες οι αυξήσεις των χρεώσεων εις βάρος των επιχειρήσεων»

Στο πλευρό της ΣΕΚΑΘ βρίσκεται η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), η οποία με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει «αναιτιολόγητες» τις αυξήσεις στις χρεώσεις των μισθωμάτων.

«Εν μέσω γενικευμένης οικονομικής κρίσης κατά τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. προχώρησε στην αύξηση των τελών εισόδου στην αγορά που κυμαίνονται από 33% έως και 1.250% και πρόσφατα στην αύξηση των χρεώσεων νερού εις βάρος των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι τιμές των διακινούμενων εμπορευμάτων (οπορωλαχανικών) και συνακόλουθα η τελική τιμή που καταβάλουν τα νοικοκυριά για τα βασικά αυτά είδη διατροφής», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της ΟΕΕΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *