Friday , 29 March 2024

“Όχι στις μάσκες” και σήμερα στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου – Σε αναβρασμό οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων

Νέο κάλεσμα για συγκέντρωση απευθύνουν οι αρνητές της μάσκας στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις 18.30.

Οι διοργανωτές λένε όχι στη χρήση μάσκας και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και καλούν τους πολίτες να αντιδράσουν στα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα Βενιζέλου στις 19.00μμ. Η Ομοσπονδία διεκδικεί “καθαρά σχολεία-κανένα κενό εκπαιδευτικών στα σχολεία-15 μαθητές ανά τμήμα”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “το άνοιγμα των σχολείων βρίσκει τους γονείς σε κατάσταση αγωνίας και προβληματισμού. Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, η αδιοριστία των εκπαιδευτικών, η έλλειψη καθαριότητας στα σχολεία, η τραγική κατάσταση στις σχολικές υποδομές, δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση. Οι γονείς χρειάζεται να βάλουμε στο κάδρο των διεκδικήσεών μας το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας. Με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» αποποιούνται και στην εκπαίδευση την κρατική- κυβερνητική ευθύνη τους σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων”.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει στις 8.15πμ.

Το μέτρο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο είναι αυτό της χρήσης μάσκας από παιδιά και εργαζόμενους στον χώρο του σχολείου, με τους επιστήμονες και τους αρμόδιους υπουργούς να επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά του. Η χρήση μάσκας, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης, προκρίθηκε από τους ειδικούς ως «όπλο» ενάντια στη διασπορά του ιού. Από το υπουργείο Παιδείας έχει τονιστεί ότι ένα ικανό χρονικό διάστημα θα αφιερωθεί (ανάλογα και τις ηλικίες των μαθητών) στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας και γενικότερα στην τήρηση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του ιού.

Επίσης, κατά την πρώτη ημέρα στο σχολείο, αναμένεται να διανεμηθούν, όπου έχουν ήδη φτάσει, οι μάσκες που προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *