Thursday , 28 March 2024

«Όχι» των επαγγελματιών της εστίασης στο άνοιγμα μόνο των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων

Του Γ. Κατσιάνη

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους επαγγελματίες της εστίασης η μετάθεση του χρόνου επαναλειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα λειτουργήσουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι καφέ, μπαρ και εστιατορίων, άνοιξε ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης, με τους επαγγελματίες του κλάδου να δηλώνουν πλήρως αντίθετοι με τις κυβερνητικές προθέσεις.

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις ημερομηνιών των επόμενων υπουργικών συμβουλίων σε εξωτερικούς χώρους με μανιτάρια και μάσκες και ειδικότερα σε περιοχές με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός(!)», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης και προτείνει «το επόμενο υπουργικό συμβούλιο να πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κοζάνης ή ακόμα και του Έβρου σε εξωτερικούς χώρους με μανιτάρια».  

Επιπλέον, η διοίκηση της Ένωσης επισημαίνει πως «η εστίαση δεν είναι παιχνίδι και ακορντεόν» και υπογραμμίζει πως η επανεκκίνηση του κλάδου συνεπάγεται το άνοιγμα των καταστημάτων «στους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους μια και καλή χωρίς να ξανακλείσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *