Thursday , 25 April 2024

Άγνωστα παραμένουν τα κριτήρια και τα ποσά για κάθε δικαιούχο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, λίγες ώρες πριν την καταβολή της(!)

Του Γ. Κατσιάνη

Άγνωστες παραμένουν οι προϋποθέσεις που θα θέσει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, λίγες ώρες πριν να ανάψει το «πράσινο φως» για τη διάθεση ποσού 1,5 δισ. ευρώ στους δικαιούχους.

Ο αριθμός-ρεκόρ των 732.967 αιτήσεων που υποβλήθηκαν σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκεκριμένων κριτηρίων για τη χορήγηση της επιδότησης, όπως είναι για παράδειγμα το ακριβές ύψος της ζημίας που υπέστη το τελευταίο τετράμηνο του 2020 η κάθε επιχείρηση ή και ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί, δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με τον τελικό αριθμό των ωφελούμενων.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα στην TV100 ότι οι αιτήσεις για τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής «περνούν από κόσκινο».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αύριο, Τρίτη 26 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση, η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια κατανομής του ποσού της επιδότησης, η οποία ξεκινά από τα 1.000 ευρώ, με το 50% μη επιστρεπτέο.       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *