Saturday , 20 April 2024

Άδωνης Γεωργιάδης: “Με κάρτα η είσοδος από σήμερα στα σούπερ μάρκετ – Υπάρχει επάρκεια προϊόντων”.

Με ειδικη αριθμημένη κάρτα ανά πέντε άτομα θα γίνεται η είσοδος στα σούπερ μάρκετ από σήμερα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα τη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και όπως είπε κάθε μέρα θα γίνεται επιτήρηση των μέτρων σε διαφορετική αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει επάρκεια προϊόντων και δε χρειάζεται πανικός τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

“Όπως είδατε από την περιδιάβαση που κάναμε στο χώρο όλα τα ράφια είναι εντελώς γεμάτα, ακόμα και τα αντισηπτικά που είναι ο κωδικός με τη μεγαλύτερη πίεση έχει και σήμερα διαθεσιμότητα. Περίπου από την Πέμπτη υπολογίζουμε τη νέα τροφοδοσία της αγοράς, τρέχουμε για να παραχθούν πολύ γρήγορα καινούργιες ποσότητες αντισηπτικών. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού, υπάρχει επάρκεια προϊόντων” τόνισε.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι κάθε μέρα θα γίνεται περιοδεία σε διαφορετική αλυσίδα σούπερ μάρκετ για να γινει έλεγχος και επεσήμανε οτι ο κόσμος πρέπει να ξέρει δύο πράγματα: πρώτον ότι οι κανόνες πρέπει να τηρηθούν και να αποφεύγεται ο συνωστισμός και δεύτερον ότι η επάρκεια είναι απόλυτη και επομένως δεν υπάρχει λόγος πανικού για να τρέχει  ο κόσμος  και να στήνεται στην ουρά και να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο και να μεταδίδεται ο ιός.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε. “Επάρκεια προϊόντων υπάρχει, τις τιμές για την αισχροκέρδεια όσον αφορά τα κρίσιμα σημεία υγειονομικού υλικού όπως ξέρετε από χθες ξεκίνησε ηλεκτρονική πλατφόρμα, όλες οι επιχειρήσεις που πωλούν αυτού του  είδους τα υλικά  θα πρέπει έως απόψε να έχουν βάλει στην πλατφόρμα όλες τους τις διαθέσιμες ποσότητες, άρα το κράτος θα ξέρει πόσες διαθέσιμες ποσότητες έχουμε ανά ημέρα και πού, αν κάποιος δε δηλώσει κάποια ποσότητα και την κρύψει  και τη βρούμε την κατάσχουμε και τα πρόστιμα είναι πάρα πολύ μεγάλα και με επόμενη ΠΝΠ θα έχουμε την ειδική διάταξη για την πάταξη της αισχροκέρδειας όπου εάν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η τιμή  την οποία βάζει κάποιος  στην πώληση ενός προϊόντος με βάση τις τιμές αγοράς από το εξωτερικό και έχει βάλει αθέμιτο κέρδος τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι εξοντωτικά. Προστατεύουμε τον καταναλωτή από την αισχροκέρδεια. Τώρα να βάλουμε πλάτη. Αυτή τη νίκη θα την κερδίσουμε όλοι οι Έλληνες με την υπευθυνότητά μας” σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε σε μια ευρεία συμμαχία τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους  και τους πολίτες να εφαρμοστούν τα μέτρα με υπευθυνότητα. Τόνισε ότι η χώρα μας είναι σε καλό σημείο, η Ελλάδα προπορεύεται άλλων κρατών, η κυβέρνηση κρατά τα πράγματα υπό έλεγχο αλλά θα χρειαστεί τη βοήθεια όλων για να γίνουν όλα σωστά. Για τις παραγγελίες εξ αποστάσεως είπε ότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. “Εμείς δίνουμε το δικαίωμα να γίνεται delivery και την Κυριακή και να προσθέσουμε μία μέρα για να υπάρξει ελάφρυνση του φόρτου, είμαστε σε επαφή με τις αλυσίδες για να μπορέσει να ομαλοποιηθεί περισσότερο αυτή η αγορά. Υπάρχει πρόβλημα υπάρχει καθυστέρηση» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *