Tuesday , 23 April 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δυσάρεστη απόφαση η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη»-Παντελής Φιλιππίδης: «Είμαστε πέντε μήνες κλειστά, δεν ευθυνόμαστε για την αύξηση των κρουσμάτων»

Του Γ. Κατσιάνη

Έκκληση στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης  να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου με θέμα την οικονομία, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η αγορά της Θεσσαλονίκης δεν άνοιξε σήμερα, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Σοκαρίστηκα και εγώ από το πισωγύρισμα της απόφασης (της επιτροπής των λοιμωξιολόγων). Θα ήθελα αυτό να μην είχε συμβεί», παραδέχτηκε ο κ. Γεωργιάδης και χαρακτήρισε «δυσάρεστη» την συγκεκριμένη απόφαση.

Ωστόσο, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το γεγονός ότι κάποιοι έκαναν λόγο για «διάκριση της Αθήνας έναντι της Θεσσαλονίκης».

«Αν νομίζει κανείς ότι κλείσαμε από βίτσιο τη Θεσσαλονίκη, να βγει και να το πει. Η χώρα δεν χρειάζεται ούτε γκρίνια, ούτε διχασμό», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αντιδράσεις εκπροσώπων φορέων

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση και υπογράμμισε πως θα έπρεπε έγκαιρα οι φορείς της πόλης να ενημερωθούν για την αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης απέδωσε τις αντιδράσεις των εμπόρων στην σύγχυση που δημιουργήθηκε το διάστημα Τετάρτη με Παρασκευή.

«Οι έμποροι δεν αντιλαμβάνονται γιατί άλλαξε η απόφαση από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή», υπογράμμισε ο κ. Φιλιππίδης και τόνισε πως το λιανεμπόριο δεν ευθύνεται για την αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη όταν «από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση 10-12 ημέρες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *