Friday , 29 March 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Κανένας δεν νομιμοποιείται να πάρει το νόμο στα χέρια του»

Βολές σε βάρος των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο που σημειώθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας, με θύμα εκπαιδευτικό.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «κανείς δεν νομιμοποιείται να πάρει το νόμο στα χέρια του».

«Η Ελλάδα είναι αστική, κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το αν ένας νόμος είναι συνταγματικός ή όχι, δεν κρίνεται στο πεζοδρόμιο ή στο facebook αλλά στα δικαστήρια», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα και φέρουν μέλη της ομάδας να οπλοφορούν.

«Το να φορέσεις μια στολή και ένα αυτοκόλλητο που γράφει ‘Θεματοφύλακες του Συντάγματος’ δεν είναι ποινικό αδίκημα, η οπλοφορία είναι ποινικό αδίκημα», υπογράμμισε ο  κ. Γεωργιάδης. 

«Δεν πρόκειται να υπάρξει lockdown»

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο lockdown στη χώρα μας.

«Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει. Αποκλείεται. Όλων των ειδών τα άλλα μέτρα μπορεί να υπάρξουν, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα ενίσχυσης των καταναλωτών το επόμενο διάστημα.  

«Αν αφαιρέσεις το κόστος ενέργειας, δεν υπάρχει αύξηση σε κανένα προϊόν. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, έχουμε διαθέσει 1,1 δισ. ευρώ και το νέο έτος, εφόσον συνεχιστεί αυτή η παγκόσμια κρίση, θα αυξήσουμε την επιδότηση στα νοικοκυριά», υποστήριξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *