Thursday , 28 March 2024

Άδ.Γεωργιάδης:”Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα – Στα σκαριά σχέδιο για ενδεχόμενο κύμα της μετάλλαξης “Όμικρον”

Κατηγορηματική δήλωση ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα” έκανε και πάλι σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, ενώ γνωστοποίησε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σε περίπτωσηη “ξεσπάσματος” της πανδημίας λόγω του νέου στελέχους “Όμικρον”.

Αναλυτικότερα, κληθείς να σχολιάσει την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης “Όμικρον” στην Ευρώπη, ο κ.Γεωργιάδης έσπευσε να επισημάνει ότι “όταν κάτι γεννιέται στον πλανήτη, δύσκολα το αποφεύγεις. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι είναι αυτό το πράγμα. Μια μετάλλαξη δεν είναι σίγουρο αν θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι δε δείχνει να έχει προς το παρόν πολύ μεγάλη νόσηση”. Όπως, όμως, πρόσθεσε, σε περίπτωση που υπάρχει “ξέσπασμα” της πανδημίας λόγω της “Όμικρον”, η Κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο.

“Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία”, κατέληξε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *