Thursday , 28 March 2024

Άδ.Γεωργιάδης: “Θα ζήσουμε μια καταπληκτική χρονιά φέτος”-Τι είπε για ΟΛΘ και “Thess Intec”

«Θα ζήσουμε μία καταπληκτική χρονιά  φέτος, όλοι οι πρόδρομοι δείκτες πιστοποιούν ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα περίοδο και, αν όλοι κάνουν τον καθήκον τους, θα έχουμε μία καταπληκτική χρονιά», τόνισε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του και σε συζήτηση που είχε με βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσε έμφαση στην ταχύτητα με την οποία λαμβάνονται και εφαρμόζονται τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, επισημαίνοντας πως γιαυτό και η πολύ πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, στη βαθμίδα ΒΒ, από τη  Fitch,  έγινε μόλις σε έξι μήνες από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες  ανέμεναν αυτή την αναβάθμιση σε διάστημα 18 μηνών. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, πιθανότατα θα εφαρμοστεί δύο μήνες νωρίτερα από ό,τι εγγράφηκε στον προϋπολογισμό.

ΟΛΘ – Thess Intec

Απαντώντας στα θέματα υποδομών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που έθεσε για μια ακόμη χρονιά ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας, ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε έναν χρόνο θα λειτουργεί και η νέα σιδηροδρομική σύνδεση του ΟΛΘ με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία πάντως θα είναι επίγεια και όχι υπέργεια και θα συνδέει με το σιδηρόδρομο την Πύλη 16 και το ΣΕΜΠΟ.

Επίσης, όσον αφορά το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς “Thess Intec”, τόνισε pvw αν κάνουν όλη τη δουλειά που απαιτείται τις επόμενες εβδομάδες, είναι δυνατόν μέσα στο Φεβρουάριο να υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο και η πράξη παραχώρησης της περιοχής από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόεδρος ΒΕΘ

Από την πλευρά του ο πρόεδροςτου ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει περισσότερες δράσεις προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης νέων επενδύσεων και της ολοκλήρωσης των διαρθρωτικών παρεμβάσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και κάλεσε την πολιτεία να καλλιεργήσει ένα γόνιμο έδαφος, στο οποίο οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους και να προσθέσουν αξία στην εθνική οικονομία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *