Friday , 19 April 2024

Άδ.Γεωργιάδης: Με μεγάλη προσοχή το άνοιγμα της οικονομίας – Αρχή από το λιανεμπόριο με εφαρμογή του “clickaway”

Άνοιγμα της αγοράς “με μεγάλη προσοχή”, ξεκινώντας από το λιανεμπόριο, και εφαρμογή της τακτικής του “clickaway”, δηλαδή παραγγελιών στο κατάστημα και παραλαβής στη συνέχεια από το κατάστημα με ραντεβού προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι στο υπουργείο Ανάοτυξης και Επενδύσεων “έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί”.

Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως τα παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα αλλά τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις και περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα. Στον αντίποδα, υπογράμμισε ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δε θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.

Click away

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή, ενώ επίσης με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Εμβόλιο

Όσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, κάτι που όπως σημείωσε είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της οικονομίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *