Friday , 29 March 2024

Άδ.Γεωργιάδης: Πλησιάζει η επαναλειτουργία της εστίασης-Νέο πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ για την εστίαση

“Πλησιάζει” η επαναλειτουργία της εστίασης, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ανακοίνωσε τον σχεδιασμό νέου προγράμματος ΕΣΠΑ που θα είναι εστιασμένο στην εστίαση, με στόχο την περαιτέρω στήριξη του κλάδου ενόψει της επαναλειτουργίας του, ενώ εκτίμησε ότι οι χώροι εκδηλώσεων όπως τα κτήματα που τελούνται γάμοι και οι εταιρίες catering, θα ανοίξουν από τις αρχές Μαΐου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στην Επιστρεπτέα 6, οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα στη στήριξη έναντι εκείνων που λειτούργησαν έστω και με αυστηρά μέτρα, καθώς έχει σχεδιαστεί να είναι μηνιαία.

Αναγνωρίζοντας την κόπωση και τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει σε πολλούς κλάδους, τα περιοριστικά μέτρα έναντι του κορονοϊού, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη, προσθέτοντας ότι “θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *