Thursday , 28 March 2024

Άδ.Γεωργιάδης: “Όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS στις μετακινήσεις”-Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν

Δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί το sms στις μετακινήσεις, αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ. Πρόσθεσε μάλιστα πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS, αλλά αυτό εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Όσον αφορά στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11 μ.μ., ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης, ενώ για τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το Σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα γι’ αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην Επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό.

Περαιτέρω, ο κ.Γεωργιάδης έδωσε έμφαση ιδιαιτέρως στην ανάγκη εμβολιασμού και έκανε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. “Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο και πως ΄σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πρόκειται για απόλυτα κοινωνική ανευθυνότητα. “Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους.. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο”. Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *