Friday , 26 April 2024

“Άθλιες οι εξαγγελίες για τον τουρισμό” λένε οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο στις 12μμ το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής έξω από το Υπουργείο Εργασίας ενάντια στις εξαγγελίες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον Τουρισμό.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα του επισιτισμού – τουρισμού “η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους στα 400€. Η καθιέρωση των αντεργατικών ΠΝΠ είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος μας πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των
επιχειρηματικών ομίλων”

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων απαιτεί να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα -όπως χαρακτηρίζει – μέτρα της κυβέρνησης. Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων και να ισχύσει η επαναπρόσληψη όλων των εποχικών υπαλλήλων.

“Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα και από την περίοδο της ανάπτυξης και από την κρίση και σε καμία περίπτωση όλα αυτά τα σχέδια δεν έχουν προσανατολισμό να καλύψουν τις ανάγκες αναψυχής, ξεκούρασης, διακοπών για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το πανάκριβο εμπόρευμα που έχουν δημιουργήσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τη στήριξη των κυβερνήσεων” τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 28 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *